My protection!

SELAMAT BERPUASA SEMUA!!


Assalammualaikum…Entry kali nie nak ucapkan Selamat Berpuasa Kepada Blogger Blogger yang beragama Islam..Selain itu,,Nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada Family,,Rakan Rakan,,Cikgu Cikgu serta Orang yang dikasihi..(BABY SHAMIL)..!

Baiklah..Seperti tahun tahun yang lepas..Sudah 7 tahun tidak berpuasa dan tidak beraya dengannya..Tetiba jerr perasaan hiba tambah Syahdu menjelma dalam hati aku nie..Ye..Secara jujurnya..Aku terlalu rindukan Arwah Ibu..Apa yang harus aku lakukan..Seperti tahun tahun lepas..Doa,,Bacaan Yassin dan Bacaan Al Quran serta Al Fatihah Akan aku sedekahkan kepada Ibu..Itu yang termampu untuk Aku lakukan..Biarkan Tuhan sahaja menilaikannya!

Aku Cemburu..Cemburu dengan keluarga orang lain..Seperti mana perbualan Mak chik mak chik kat Family Store tadi.. “Banyak membeli,kak?”.. “hmm,,Yela..Anak cucu balik..Nak puasa sama sama 1 ramadan nie..”Indahnya keluarga sebegitu..Bak kata orang..Saat saat Berbuka puasa nie lah ikatan kekeluargaan akan terjalin mesra..Buka sama sama..Berborak sama sama dan sebagainya..Aku harap..Tahun nie..Family Aku pun akan berlaku keajaiban..Insyaallah!

Perasaan hendak menyambut 1 Ramadan nie..Entah lah..Tak rasa apa apa pun..Macam biasa je kot..Apa yang pasti..Malam nie..Nak Baca Niat puasa..Dan bangun sahur..Sebelum tu..kejutkan Baby Shamil..liat bangun siap larh!!

Tarawikh..Teringin sangat nak pergi tapi tak ada teman lah..Nak pergi sorang sorang segan pulak..Hm,,Entah lah..Nie la nama dia malu tak bertempat..Cett~

Nama Saia..Lailatul Badriah Binti Mohamad..Ingin meminta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki..Harap harap anda anda semua sudi memaafkan kesalahan yang abstrak dan konkrit(metafora) yang pernah aku lakukan..Well,,Aku tahu..Mulut aku terlalulah celupar..Kadang kadang sampai tahap Biadap dan kurang ajar..Perangai aku pun kadang kadang terover..Maafkan lah ye..Kalau ada..Sudi sudilah tegur tau!

Hm,,Oklah..Sekian untuk Entry kali ini..
‘Selamat menunaikan Fardu Ain Wahai Umat Islam..Semoga kita akan mendapat rahmat dan Keberkatan dalam bulan ini..Insyaallah!’

Sekian~

Permainan Dodgeball!!



persatuan yang menubuhkan dodgeball di Malaysia..
susunan bola..

TEAM GURL JERUNG CEMPAKA..

(TEAM GURL THUNDER FIRE)

Assalammualaikum..Hari nie..24/7/2011…tercetusnya satu peristiwa yang baru dalam kehidupan aku..Entry kali ini..Aku nak menceritakan tentang perlawanan Dodgeball peringkat Daerah di Kompleks belia dan sukan,Negeri Sembilan.Apa yang barunya..Hm,,Aku baru dapat mengenali satu game yang di panggil Dodgeball iaitu dalam bahasa Malaysianya ialah Bola Beracun Moden Atau istilah bagi ore Negeri Sembilan Bola chok!!Hm,,Entah la..Aku pun baru berkenal kenalan..Mula mula..Aku rasa game nie bukanlah satu perkara yang menyeronokkan..Tetapi apabila dah terlibat..Dapat pegang bola..Perghh!!Rasa macam DUNIA INI AKU YANG PUNYA..haha..Sebab apa aku taip macam tu..misalnya,,kita ada anti dengan seseorang tu..kita boleh attack dia..purr..SYOK KAN??setiap kumpulan mesti ada 6 orang pemain..Selain itu,,Boleh team work..Game nie mengajar kita untuk jujur dalam permainan..Misalnya,,Kita dah terkena bola..Kita harus keluar..Jangan buat dek je pergi Terus main..Nanti tolak markah ok..Seterusnya..Permainan ini juga..Ada keistimewaan dia..Tak sama macam main bola sepak..Bola tampar dan sebagainya..Misalnya,,Permainan ini ada juru ulas tersendiri..Contohnya,,Bagi Jerung Cempaka Pengulasnya ialah Syafis Yusuf..Manakala Pengulas Thunder Fire pulak Si Senior kita tu..Hm,,Seterusnya,,Ada Blogger..Tulis la apa apa pun pasal pertandingan tu..Jerung Cempaka Blogger dia Acap Hisham..Manakala Thunder Fire pula Akak Suliana(akak puteri Lilin)..Tak silap aku..Permainan ini sudah lama di mainkan..Tetapi masih baru di Malaysia..Game nie berasal daripada United state..Dan penubuhannya dilakukan oleh Persatuan Dodgeball Malaysia(Mad..Not gila or angry ok..)!!Ok lah..setakat itu sahaja perkenalan dengan permainan ini..Nak tahu lebih lanjut..Search la internet ok!

Seterusnya,,ini nak cerita pasal pertandingan tadi..JERUNG CEMPAKA ADALAH JERUNG JINAK..SEBAB TU LA KALAH..hihi..
TEAM BOYS..THUNDER FIRE..Go Go.Go..Abe Nazrul Handsome!

TEAM BOYS JERUNG CEMPAKA..GO..GO..GO!!BABY JEGA..
cuba la tengok abang handsome kita tu nak baling bola..hihi(gatal eh)

Muka abang Guven..menakutkan...Semangat lah Thunder fire..
Kitaorang kalah teruk..Well,,Training memang tak cukup..Lagi pulak..Pihak lawan bukan calang calang orang..semuanya hebat hebat belaka..Masing masing ada gaya dan startegi tersendiri..Mungkin bukan rezeki kitaorang nak menang tahun ini..Tapi tak apa.. ‘Jangan Rebah sebelum kalah’.. ‘Selagi kiamat belum tiba..Selagi Permainan ini masih ada..selagi itu lah Kitaorang akan mencuba dan terus mencuba untuk bertanding!!’Mana tahu..Tahun depan mungkin rezeki kami kan??

Pemain Perempuan JERUNG CEMPAKA..Antaranya,,Kecik,,Aku,Anna dengan budak india tu(nie simpanan je tau)..Eja,thilaga,vino,akak leeda,akak dayah dan sorang akak india tu..(main player)
Leader Boys Jerung Cempaka..
Lelaki pulak..pemain Simpanan diaorang tukar tukar..Pemain utama diorang..BABY JEGA,(disebabkan dia main dengan penuh dedikasi..Aku tolong la lap peluh dia pakai key dia..har har..Jangan jeles..Nak buat kat bf sendiri jauh la pulak..hihi)Rahman,Razid,abang ewan,sanjey,Amin..

Thunder Fire pulak tak kurang hebatnya..Apabila Perlawanan persahabatan ini dilakukan..Terasa seronok gila..Terasa macam tengah training pun ada..bagi pihak perempuan kitaorang dah menang..Bila time time lelaki kitaorang kalah..Saat itu,,Mula la Kekalahan untuk kami..Hm,,Belum cukup kuat lagi nie..Teruskan usaha kita ok!

Terima kasih la kepada Fun Fair JERUNG CEMPAKA DAN THUNDER FIRE..sebab bersorak sampai Habis suara..Sampai suara hilang..Hihi..Terima Kasih jugak sebab bagi aku peluang main last last minit..Well,,Aku permain simpanan je kot..Haha..(bajet macam permain utama jer..haha)Walaupun Ibu jari aku melecet sebab permainan ini..Tak apa..Tak gentar di dada..Cewah!!

JERUNG,JERUNG,JERUNG FIGHTER!!!
Sekian~
Yang kecewa:
Leyla..

*esok cuti tau!!hihi..Nanti..Kita masukkan lagi gambar ok..

Headboy MPTE!!


Assalammualaikum…hihi…Hari nie nak story pasal seorang budak Hot stuff..Nama eh..Muhammad Asyraf Bin Amir Hisham..Kawan kawan panggil dia..Acap Hisham..Ok!sebelum korang tanya kenapa aku buat entry pasal dia..Baik aku terus terang jerr…Jawapan eh..Saja nak mengisi ruang dalam blog aku nie..hihi!!

Dah Dah!!Kita teruskan..Acap Hisham nie..adalah leader kitaorang dalam MPTE…dan Selaku ketua dalam Kolokium..Rasanya..Kalau bab bab leader nie..Dia la orangnya…Hm,,Ramai follower la gamaknya..Dia nie Budak Ekonomi..Dalam kelas tu..Dia rapat dengan Syafis Yusuf..Aku rasa kawan kawan dia ramai perempuan kot..So..Aku pun mula rapat dengan dia since masuk form 6..Dulu kita orang satu sekolah..Tapi tak sama kelas..Well,,Dia budak Sains..Aku budak Sastera..Mana sama..So,,Bila masuk f6 nie..semuanya dah sama..selalu jumpa..tak jumpa rindu pulak..haha..oh!Ye..Walau apa apa puns..Aku tak de hati dan perasaan puns dekat dia nie k..So,,Jangan nak ngada ngada cite lebih lebih!!

Ok..Ok!!Aku nak cerita la apa benda yang buat aku suka kat dia..Means..Suka berkawan dengan dia la..!
Yang pertama..Dia nie..cool..Kalau kitaorang ada problem dia kata.. “Watlek je la..Sabar jerr..”Yang kedua..Hm,,Dia nie..Tak cerewet..Misalnya..Aku nak buat Name tag..Dia On jerr macam mana pun…Cara kepimpinan dia pun ala ala.. ‘Laissez-faire/Bebas’(cewah masuk pengajian perniagaan pulak dah)..So,,kitaorang yang bawah dia nie..Watlek je..Dia pun ikut jerr la..haha
Kerja bawah dia Best..ta de la pening kepala kan..jangan yang LAGI SORANG tu..purrr!!Pusing kepala den koje dengan dia!

Yang ketiga..Hm,,Dia nie open..Cakap je la apa apa pun dengan dia..Dia layan jerr…Kau fikir kotor ke..Kau lucah ke..kau sopan santun ke..Dia on je..Lagi pun dia nie sporting la..Pernah sekali tu..group kami buat sketsa..then,,aku pasangan dengan dia..so,,relax je la..nak tepuk tampar pun dia tak kesah..Yang keempat..Benda nie paling aku setuju..Aku cakap kat dia..Jega tu smart+handsome..Dia kata pulak “Aku sebagai lelaki..Aku pun rasa Jega tu handsome,smart”..Cewah!! I Like u larh..Sokong kau 100%..hihi
Kelima..Aku suka kawan dengan dia..sebab dia tak ada girl Friend..so,,nak rapat rapat pun tak kesah..Ke dia nie suka Lelaki ek(tanda soal)??

Hm,,Yang tu yang suka..yang nie tak suka pulak…Hihi..Pertama..Dia nie hot stuff..Selalu dengan gaya dia yang ala ala nak pergi beach tu..Dengan seluar pendeknya..dengan sweter dia..Purr..Tengah tengah paneh kau pakai tak ke rasa nak sawan aku tengok dia..!!Then,,Hot stuff dengan kereta dia yang LAGI BEST tu..Myvi je kot..haha(NCM ****)kaler putih..Pernah sekali tu..dia tweet kat tweeter dia.. “Kalau ye pun cinta agong tak yah la nak conteng kereta aku tulis I LOVE YOU pulak”(macam  tu macam tu larrr ayat dio)..seterusnya,,Pergi je la mana mana..spek mata RED BEN made in Austalia/German(lupo dah) dia tu mesti ada.. “Rm10 je mana ada mahal”cett~penipu…kalau beli kat pasar malam pun dah rm25..Pasar malam mana kau pergi??Nak kirim gak??haha..hm,,jeles la tu kan..Sebab kau tak ada..kuang kuang kuang!!
Lagi..Hm,,Nie..Aku tak setuju..dia kata abe Nazrul yang Handsome+smart+muka manis-poyo=perfect lah..tak handsome..siap tanya lagi.. “Mana kau Nampak kehandsomeman dia tu wei??”haha..Ontah la Acap..den pun tak tahu..Bukan aku sorang je yang kata macam tu..cyda pun cakap macam tu..Cyda la paling suka kat dia uh..haha..Ha,,Nie lagi satu..Blog dia..Nak hot jerr..Semuanya bahasa English..Nie yang tempe nie..English dio melebihkan I…:(
*Abaikan gambar gurl tu..Bajet je pakai Red Ben..Macam mok chik dah!!  
Tu pun kalau bley nak add la..Sebab dah ramai sangat fwen dia..haha

Uh!!AH!penat la..hihi..Ok la takat tu je..Entry nie just for funny je..Tak do de..Istilah nak minta couple..Cukup la..Baby Shamil I sorang tu..sayang dia sorang je..hihi
Sekian~
Yang tak ada idea:
Leyla..

seolah kisah dongeng~


Assalammualaikum…Nak meluahkan rasa pulak rasanya untuk entry kali nie..
Mula kan!!Ekhem~~

Syamsul Shamil..Dulu pernah aku menceritakan mengenai lelaki ini..Tetapi,,Ada sebab aku harus membuang ceritanya dari blog aku..Mungkin..dengan cara itu aku dapat melupakannya..Selama 2 bulan..Pelbagai rasa yang harus aku hadapi..!!

Aku lalui dengan berat sekali..Aku mencipta bahagia dengan insan yang lain..tetapi aku kandas dalam hal itu..Lalu,Muncul semula nama yang aku rindui…Sejak dia hadir semula dalam hidup aku..Aku terasa sesuatu telah berubah..Apakah itu ye??hm,,Azmi Naquib aku..mana pergi dia didalam hati aku??Rupa rupanya..Aku tersedar..Aku lebih perlukan orang yang menyayangi dan mencintai diri aku..Bukan orang yang hendak mempersendakan aku!

Ukiran corak cinta terlakar cantik di kanvas hati…tetapi muncul satu cerita yang kurang enak didengari..Bak kata orang tua tua..Orang yang kahwin satu darah nie,banyak risikonya..Hm,,Apo pulak nie ha??Nie yang den tak suko nie???!!!!Mula dari situ,,Kami banyak habiskan masa dengan hal masing masing..Bila di tanya..Dia sibuk dengan tugasan yang diberikan..!

Ada ketika..Aku terasa sunyi sekali..Kalau boleh aku nak dia selalu ada untuk aku..2 minggu ini..kehidupan aku seolah olah tak bermakna..malas untuk melakukan sesuatu..Cerita kerja sekolah..Tak terusik..Bab rumah pula..Bukan main cincai lagi..!!
Di sekolah..Aku mula tidak focus..Apa tanya semua ini??
Jawapannya:Aku mula angau kan dia!
Kadang kadang..Aku mula rimas dengan semua ini..Ada kalanya,,Aku rasa lebih baik hubungan ini ghaib daripada di teruskan..Dan membuat diri terus hilang arah..!

Rindu aku..Cinta aku..Hanya untuk dia..Hisy,,terasa malu pulak dengan semua ini..Sebab perasaan ini baru pertama kali aku terima di lubuk hati aku..Cuba bayangkan..Kalau kalau aku sudah menaruh harapan yang besar..Rupa rupanya..si dia hanya buaya sahaja..hanya datang untuk mempermainkan aku!sebab dia LELAKI…Harap harap jauhkan begitu..Aku mula terasa cemburu..Yes!!satu perkara baru dalam hidup aku..Cemburu..Kalau boleh nak dia setia dengan hubungan ini…!

Harapan aku??Semoga hubungan ini akan berkekalan sampai bila bila..
Sekian~
Si perindu sastera:
Leyla..

*rindu dengan ayat ayat puitis sebenarnya…

sADness!! because MPTE...!


COMEH JERR LARH!!
Assalammualaikum…Entry kali nie pendek jerr..Sebab mata aku pedih gila..Minta ditutupkan!!Ok!!Entry kali nie berkisahkan tentang tanggungjawab aku sebagai Naib Bendahari MPTE(Majlis Pelajar Tingkatan Enam)..Happy doh dapat jawatan nie..Bekerjasama antara satu sama lain..Happening sangat…Kerja bawah Asyraf(Acap)..Farahida(fawaa)..Anna Maria(Moya)..Vino..dan lain lain larh…Banyak benda yang kitaorang plan sama sama..Nak wat prom night bagai..Walaupun kadang kadang terasa diri disisihkan..Tapi it’s ok!!I’m still Fine!!
Aku happy jalankan tugas aku..Aku terasa teruja sangat dengan benda benda nie..Kutip duit bagi kelas 6 rendah Bougainvilla yang seramai 30 orang tu…Pau diaorang..Sampai diaorang cemas nak dekat dengan aku..Mana taknya..dengan nak bayar untuk MPTE nya dengan Kelas lagi..Nganap duit doh..Duit sekarang macam air…laju jerr keluar…Aku terasa tu..hihi~
Paling aku teruja sanad sanad pasal nak buat Identity card..Kalau boleh esok jugak aku nak benda tu siap…!Tapi..Aku tengok..Ada orang yang tak menghargai kerja aku..Tapi A.K.A ADA AKU KESAH??TAK DEEEE KANNNNNN????

Tapikan…(tapi lagi..hihi)

Berat rasanya nak lepaskan jawatan nie…
Aku sayang sangat dengan jawatan nie.. ‘Boleh tak aku nak teruskan??Please??..hihi..’
Tapi..Aku tahu..Jawapannya mesti TIDAK!!Nanti orang kata aku GILA KUASA!!Tak mau la ada yang berkata begitu..Kalau aku dengar aku cili mulut korang key…!!

Sebab aku terpaksa lepaskan??

Sebab aku dilantik sebagai S.E.T.I.A.U.S.A.H.A Bagi Lembaga Pemimpin Pelajar..Tapi jawatan tu tak disahkan lagi..Kalau ye la aku dapat jawatan tu pada hari rabu nie..Dengan rasminya aku MELETAKKAN JAWATAN SEBAGAI NAIB BENDAHARI…!!

Harapan aku untuk orang yang mengantikan jawatan aku!!
~Hope korang jalankan sebaik mungkin tugas nie..Tugas NAIB Bendahari MPTE nie berat…Kena uruskan Akaun betul betul..sebab nanti kita kena pegang duit tu banyak banyak..
!~Hope yang gantikan aku lepas nie..Mestilah 6 Rendah Bougainvilla yang masih belum ada apa apa jawatan untuk KOKO..!!

Aku masih belum ‘SAY GUD BYE!!’…so,,kalau betul aku kena tinggalkan jawatan nie…aku nak minta maaf kalau aku ada tersalah apa apa..Tapi..Mungkin Aku tak akan ambil port lagi dalam hal hal MPTE…!!

Pasal BENDAHARI KELAS..Aku akan teruskan………………………!

Sekian~
Yang DUKACITA:
LEYLA.. 

1 sukan 1 murid 1 Malaysia


Assalammualaikum w.b.t..Hari nie 2 Julai 2011…
Sempena 1 Sukan 1 Murid 1Malaysia
Kenalah datang sekolah…Happening jugaklah..Tak ada la bosan mana..
Aku bukan main excited lagi..Pukul 5.20am dah bangun..(Biasanya waktu waktu macam nie aku tengah terbongkang kat atas katil…5.20am bangun,iron tudung,seluar…M.A.N.D.I…Lepas mandi..solat subuh..Pukul 6.15am aku mula start enjin..Berlumba pulak dengan Abang Ipar aku yang nak poie kerja tu en!

Sampai sekolah..Mak Ai!!!ekspress betul cikgu cikgu datang hari nie…Pukul 6 dah penuh parking kat sekolah…haha
NCN **** Aku puns apa lagik..Menyempit la..Bila nak balik selalu kena block..So,,kena tunggu bape jam pulak kat situ..tension Bhai~
Sampai sampai..Terus poie padang..Manggai!!Dah ramai yang menunggu kat padang..Memang excited betul Budak budak nie..haha
Pasang nombor kat baju…1875!!! Nombor aku..hihi
Beratur bagai..Budak sekolah rendah cantek jerrr susunan diowang…Budak budak besar??Hah!!Terabur..Lagi besar lagi Banyak ragam..(macam aku la tukan)kah kah kah!!

Tetamu terhormat datang dengan kereta canteknya…..Dato’ Shamsuddin Kahar(eh!!Dan dan je aku nie*ta ingat..hehe)Menyanyi lagu Negaraku…senam aroebik..
S.T.A.R.T larrrrrrrrrrrrrrrrrrr apa tunggu lagi!!!
Budak budak sekolah rendah dilepaskan dulu demi keselamatan diorang…then,,Budak lelaki…Baru lah wanita wanita terunggul Di Malaysia berlari..
Budak budak nie ta ikut peraturan..Bak kata cikgu jangan potong barisan..Ikut macam mana yang asal..Alih alih..FORM6 yang kedepan..Huwawawa!!Kan aku dah kata tadi..Makin besar makin banyak ragam!

Apa yang sepeselnya tadi…………..
IKON BOLA SEPAK KEBANGSAAN DAN NEGERI SEMBILAN datang memeriahkan lagi majlis yang sememangnya..ROCk..dan STYLO!!Tapi sayangnya..BFSM(boyfriend sampai mati)Aku tak datang..Aliff Shamsuddin ta te..Itew sedih larh!!Haha
Idris Karim sudah potong rambut ma…Wat aku tak kenal jerr..Mujur ada ShahrulAin..Si rambut pacak tu…Tapi..seriusly,,,Itew ta suka dorang..Sebab dowang berkulit cokolet hitam macam itew…Nak yang putih putih jerr..Macam Iqram Dizly..Cewah!Yang kelakar..Boleh pulak buat buat kerek kat depan diorang..Sedangkan Dalam hati(Wah!!Dia pandang aku SIOTTTTTTTT!!!!)Bergetar getar jantungku..Uh!!Haha
Budak budak nie heboh larrr nak bergambar..Nak signature Bagai..Signature aku nak ta???Cantek gak!!Haha<3
Yang kelakar tu..siap letak nama kumpulan ShahrulAin FC,Zaquan Adha FC..uish!!Banyak lagi larr!!
Ada perlawanan Futsal..Pemain bola sepak tu pun tunjuk bakat yang sememangnya hebad..haha
Then,,Bola jaring..Kumpulan kitaorang kalah..Mana taknya lawan dengan player sekolah..Kteorang mana pernah main puns!!

Dah lari..Dah sampai Sekolah..Cikgu buat penguguman..FORM 6 yang nak derma darah kena poie Dewan Al-Masyhor…Excited aku nak pergi derma darah..Aku tahu..Kalau Ayah aku tahu aku pergi Derma darah mesti dia marah HABIS HABISANNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!Nasib kau lah badan!!Haha
Tunggu bukan main lagi…Dalam dewan tu ada la pameran..So,,see see la kan Pameran tu sebelum menderma darah..Yang paling interesting gila dekat JPJ(Jabatan Penggangkutan Jalan)..Tengok gambar orang accident yang paling geli..Ewyuuuu!!Takut la..Jauhkan lah aku daripada Mati macam tu…Amin!!Tengok lessen..Tengok bape kena bayar saman kalau terlanggar lampu isyarat..Macam macam lah!!Lepas tu..Ada Pameran Alam sekitar(Dah biasa dah) “Atok..Oh!Atok Kenapa Atok batuk?Macam mana Atok tak batuk..Asap tebal sangat”(Ubahsuai ciptaan leyla)..!
Seperti Biasa ada la..Pameran showcase untuk education..Misalnya PTPL..Dengan kolej apa tah satu lagi tu..Lepas tu ada pameran derma organ.. “Ya Allah..Jika engkau mahu ambil nyawaku…Ambillah bagaimana semasa aku lahir….sempurna dengan organ dan tisu tisu yang kau berikan untuk ku..Amin!!”

Ha,,Tibalah saat Derma darah!Kena isi borang dulu..baca keterangan (kreteria nak ambil darah)
Antaranya:Wanita yang haid,hamil,mengandung tak boleh menderma darah..
:Berat mesti melebihi 45kg..
:umur mesti atas 18 tahun..
:tak ambil sebarang ubat dalam masa 24 jam..
Hm,,,,Lepas tu Pergi check darah…Nak tahu tak..Darah aku jenis apa??The result is…………
BLOOD GROUP  O !!
Fiwitt!!Sama dengan ibu aku lah!!Haha..Nie baru ikut Adat pepatih..Ikut belah ibu..huwawa!!
Tapikan..Masa nie..Paling sakit..Sebab apa..Sebab bila dia pakai satu benda like like stapler tu..Terasa jari tengah aku macam kena hiris pisau..perghh!!Sakit bhai!!
Check tekanan darah..110…Tak tinggi tak rendah kot..entah la..!!
Lepas tu dia bagi aku satu buku Perkhidmatan Pemindahan Darah Kebangsaan..Ala..Like like sijil la sebab pernah derma darah…!!Lepas tu tiba lah saat untuk betul betul derma darah..
Tapi..sempat lagi aku lepak dengan Abang Amerruddin..Dia lagi polak aku tengok…Dah masuk..Darah dah separuh keluar..Tetiba tersekat..Then,,Nurse tu tarik balik jarum..Pasang balik..Lepas tu,,Darah tak keluar keluar jugak..Nurse nak buat yang baru..Hah!!Otak dia!!!Tapi..Ada abang Ala ala nurse tu kata tak yah..Cukup la tu!!Huh!!Selamat kau Bang!!Haha
Abang Amer tu kata.. “Tu darah orang begar tu..Sebab tu lah degil dia nak keluar..”Choi!!KAU CUAK KAN AKU DERRR!!!
Turn aku…Aku baring kat atas katil tu..Lepas tu dia tutup kaki aku dengan kain..Lepas tu dia cari urat..Then,,Sebelum dia cucuk tu..Aku kata… “Kak!!Cucuk betul betul..Cari urat yang sesuai..Jangan main cocok jerrrr…”..Akak tu kata “Insyaallah”..Cikgu ariffin..Kata Kat aku.. “Kak  Jangan tengok jarum tu..”Cett~Ingat aku takut ke???Aku tengok gak..Haha..Lepas tu dia cocok jarum besar tu…Dalam masa 2 minit…penuh 450ML keluar..Manggai..Kejap Gila Vavi…Yang kelakar tu..Bila dia nak cocok..Darah yang kat jari tengah aku memancut..terkejut aku..huwawa!!Orang semua pelik tengok darah aku..Sebab darah aku kaler biru..Korang kena tipu!!!Haha..Tak la..dorang terkejut asal darah aku cepat sangat keluar…Aku kata kat ada abang tu “Abang..Bagi darah tu untuk yang perlu”Jangan main sedap jerr”…Aku lepak lepak then ley turun…Nurse tu suruh pergi rehat lagi..Aku boleh pulak lari sana lari sini…Otai bhai!!Alih alih..Bila balik rumah..Pening kepala aku..Hambik kau!!Telan panadol bergantang gantang..lepas tu titow!!

Hm,,satu pengalaman baru untuk aku…Tak sakit mana pun…Yang pasti..Darah yang keluar tadi tu adalah darah MALAS AKU,darah KEBLURAN AKU..Aku dah pun membantu..Korang bila lagi??
Sekian~